Fra USAs største nulevende instruktør kommer en fortælling om had, hævn og 'at la' det gro'.

Det var et spørgsmål om tid før Peter A.G. måtte finde sin veje til biograflærredet. Det sker omsider i Martin Scorseses storfilm "Gnags of New York", hvor hele danmarks yndlings-sanger gennem 120 minutter konstant danser halvnøgen rundt midt i blodige knivkampe og råber "Er I der?" og "Er vi i live eller hvad?"
Filmen tager udgangspunkt i virkelige hændelser: i 1823 skulle Gnags spille koncert på Tarm-festivallen men forvildede sig ved en fejltagelse ind i en damper med udvandrere til den Nye Verden. Da skibet i foråret 1824 ankom til Ellis Island var misforståelsen endnu ikke gået op for bandet, der sprang i land og gav sig til at spille "Dansende blå linealer" og "Rytme-hans" med katastrofale følger: New York druknede i voldsomme voldsorgier, der endnu i dag ikke helt har fortaget sig.

Stjerne-interview
Vi talte med Peter A.G ved filmens premiere.
"Filmen handler om at være en del af en ring, og ligesom føle og sanse at man er til. Jeg sagde ja til at være med fordi den foregår i Århus, og fordi det blev lovet mig, at der i Århus havn skal rejses en 65 meter høj statue af mig, og det fortjener jeg."
"Men den foregår jo ikke i Århus, Peter."
"Ja hvad ved jeg. Jeg har ikke set den, og jeg husker ikke helt optagelserne. De stak mig en ko-klokke og satte Mr. Swing King på, og så gik jeg i trance i 35 dage."
"Du lod det gro?"
"Jeps."
"Du er en gris, Peter."
"Ja. Og mere til."

Gnags of New York åbner d. 2. juni ved Give Havnefest og tages af plakaten igen efter godt en time. Herefter køres filmen til destruktion på Vestforbrændingen.


EN PAVES KAMP FOR AT GENFINDE SIT JADESVÆRD, SINE BRILLER OG SIT GEBIS

Der har længe været forlydender om, at paven skulle aspirere til at blive Hollywoods nye action-es.

Vi så ham i en birolle i sidste års "Gamle Paver I Nye Pave-Biler", hvor han lavede cirkel-velsignelser til den store guldmedalje. Da det senere kom frem, at filmfolkene havde speedet filmen op 1200 gange for at få pavens bevægelser til at se hurtige ud, troede mange, at det var slutningen på pavens karriere som actionhelt. Men nu er han tilbage i Ang Lee's opfølger til "Tiger på spring, drage i skjul". I filmens trailer, der for tiden kører i danske biografer, ser vi paven springe fra træer og løbe over floder, mens han udraderer ninjaer med sit kors og messer "Te deum laudamus".

Plottet:
Engang var paven den bedste pave, han overgik langt de andre paver - han velsignede ting, man troede var u-velsignelige og bad bønner, man bredt var enige om var ubedelige. Så kom de slemme fyre og dræbte hans pige, og nu har han trukket sig tilbage til sit mobile pavehjem, hvor han drikker altervin, gnasker oblater og er bitter på verden.

Filmen starter med, at paven får besøg af tre mænd af mistænkeligt udseende. De siger at de har en opgave, kun paven kan løse - alle andre paver har fejlet. Langt væk, i en hemmelig base i et hemmeligt bjerg bor en skurk - de kommer desværre ikke længere, da det her går op for dem, at paven er død, og tilsyneladende har været det længe. Trallende kører de ham til destruktion på Vestforbrænding, og filmen er slut.

Filmen er så dårlig at den bruges som skadedyrsbekæmpelse i u-lande og der er derfor god grund til at tro, at den vil blive en kæmpesucces. Paven, som fremover kun lystrer navnet Jean Claude van Pave, skal i sin næste rolle være den høje neger der siger lyde i "Paveskolen: Mission To Moscow." Kan vi vente? Ja vi ka!!


Af Sune og Esben
Marts 2003

Alexanderband