ALEXANDERBAND: MASSER AF SUCCES

Esben "Turbo-Magister" Skovgård
Jesper "Knep dem så" Stensgård Nielsen
Sune "Jeg skal hjem nu" Watts

ESBEN: (Sidder med paryk. En ventilator i baggrunden blæser hans store krøllede garn frem.)
Jeg har altid sagt, at Alexanderband er det bedste der er sket for dansk musik siden Tommy Seebach fik overskæg. Da vi kom frem tilbage i 1991 var det folk som Daimi, Papa Bue og Liller der toppede hitlisterne. Med ét slag forandrede vi det hele. Hvor ville DJ Alligator, Whigfield, Snapshot eller Mabel være henne i dag, hvis det ikke var for os ? Det var os, der gjorde al benarbejdet. Vi er den danske musiks gudfædre.
INTERVIEWER: Det er jo sjældent man hører jer omtalt sådan i medierne.
JESPER: Det er ikke rigtigt. Hvis du nærlæser den spalte der hedder "I øvrigt mener jeg" i Ekstra Bladet, vil du se mit navn flere steder.
INTERVIEWER: Det jeg mener er - da jeg snakkede med dig, Jesper, i telefonen her i morges før interviewet sagde du, at I var Danmarks største rockband. Men jeg slog jeres navn op i "Dansk Rocklexikon", og der står ikke noget om jer overhovedet. (Viser bandet bogen)
JESPER: Må jeg se (tager bogen). Ja, altså, der står ikke noget bogstaveligt. Men det er jo ligesom underforstået. Det gælder om at læse mellem linjerne.
INTERVIEWER: Jeg slog også jeres navn op i "Den Store Danske Encyclopædi". Der stod heller ikke noget.
SUNE: Nej. De er ikke nået til vores indslag endnu.
INTERVIEWER: Alexanderband begynder da med A, ikke.
SUNE: Nå jo, men… Jeg skal lige ud og tisse. (Rejser sig og skynder sig ud, gemmer sig bag en dør)
JESPER: Jeg har aldrig hørt tale om de titler du der nævner. Jeg mener der må være tale om falsknerier. Medierne har altid forsøgt at undertrykke os og det vi står for. Det er en stor sammensværgelse. I virkeligheden er vi mega-berømte og sælger millioner af plader, men det lykkes gang på gang medierne at overbevise den danske befolkning om, at de ikke kender os.
INTERVIEWER: Ja, ok… Men jeg forstod at I har lavet en lille billedserie, som fortæller lidt om jer og jeres band. Den skal vi lige se her.

SLIDESHOW:
Alexanderband blev dannet i 1990 i den lille jyske by Grindsted (Verdenskort med rød prik iover Danmark hvor der står GRINDSTED). Bandet kom første gang i fokus senere på året, hvor præsident Bush startede golfkrigen for at lægge et røgslør omkring udgivelsen af bandets første plade, eller rettere bånd, "Alexanderband bånd 1".

Senere fulgte "Alexanderband bånd 2" og derefter "Alexanderband bånd 3". Herefter kom "Alexanderband bånd 4" og "Alexanderband bånd 5" og i sommeren 1996 var bandet endelig klar med udgivelsen "Alexanderband bånd 6". På det tidspunkt var bandet blevet en institution i dansk musikliv med optrædender i både musikbutikken og fællesang på bakken.

Disse optagelser blev desværre klippet ud da de blev vist i TV (Her vises der billeder fra musikbutikken og fællessang på bakken, hvor vi er klippet ind).

I 1999 var Alexanderband endelig klar med sin første verdensturné: to koncerter på Vega i København i forbindelse med en reception. Dette startede hvad der siden blev kaldt "Alexanderbandmania" - København gik simpelthen amok i en rus af spredte klapsalver, hånlige tilråb og kolde, skeptiske blik fra piger. Alexanderband havde nået toppen.

De tre fyre i Alexanderband har hele tiden beholdt fødderne på jorden midt under al hysteriet. De føler sig ikke for store til at kunne tale med den almindelige mand på gaden, og måske slå ham for en tyver. De står i kø i Aldi med deres pant som alle andre. Og de går kun over for rødt, når de har travlt.
Men hvad har fremtiden mon i vente for bandet ? Kommer de til at spille på månen ? Bliver de ligeså fede som Bamse ? Hvordan bliver vejret på onsdag ? Er der mere letmælk tilbage i køleren ? Gider du række mig søndagstillægget ?

Spørgsmålene presser sig på. Men ingen kender svarene. Kun Jesus.

INTERVIEWER: Ja. Meget interessant. Jesper sagde noget om, at I havde solgt millioner af plader. Er det rigtigt ?
ESBEN: Ja, nu siger Jesper millioner, jeg vil sige det på en anden måde: vi er blevet tildelt en spånplade for alle vores udgivelser siden "Alexanderband bånd 4". Så kan du jo selv regne ud hvor mange det bliver til.
INTERVIEWER: Hvor mange plader skal man sælge, før man bliver tildelt en spånplade ?
SUNE: (længe tavshed). Otte. Otte plader. Er det ikke ?
DE ANDRE: Jo.
INTERVIEWER: Det vil sige, at det faktiske tal for jeres solgte plader ikke løber op i millioner, men hedder noget i retning af… 40 ?
JESPER: Ja, jo, jeg rundede op. Jeg kan ikke se nogen grund til at hænge fast i den slags detaljer.Tilbage