Siden tidernes morgen...

har den københavnske bydel Nordvest været en gåde, der har tryllebundet menneskenes sind. Er der mon grundlag for liv? Har der måske endda været intelligente beboere, som siden blot er uddøde? Og er det rigtigt at man kan få to Tuborg for 12 kroner mellem kl. 12 og 16 i Bodega Vognstangen på Frederikssundsvej?

Alexanderband har sat sig for at finde svarene på alle disse spørgsmål. De er, i korrekt rækkefølge: nej, nej og ja.

Vi byggede en bil i Lego-Technics - en teknologi som selv NASA endnu ikke har formået at udnytte - og sendte den til den brune bydel. Den vendte senere hjem til vores base i Valby dybt deprimeret, alkoholiseret, arbejdsløs og på psykofarmaka.

Her er billederne den bragte med sig.


Et gådefuldt billede

Umiddelbart er der ikke noget at se på dette billede. Først efter at have kigget længe bemærker man lorten i midten. Hvem stammer den fra? En hund? Et menneske? Eller måske en sælsom mellemting, f.eks. en stangstiv grønlænder med fire ben, lange ører og våd snude?

Se godt på lorten og du vil se, at den faktisk ligner et ansigt. Har denne lort måske engang været et tempel, hvor de eventuelle beboere af Nordvest tilbad deres sælsomme guder? Er denne lort beviset på, at der findes liv i Nordvest? Måske. Sikert er det: det er en lort, der ligner et ansigt.

Vores bil fotograferede siden flere ansigter, der lignede lort, men det er en anden historie.


Finder vi vand i Nordvest?

Grundlaget for alt liv er som bekendt vand. Vand og skumslik. Vores bil finder ingen af disse komponenter på dens tur gennem den brune bydel.

Men se! Vi har ikke rodet længe i jorden med en gammel gren, før der dukker to papkartoner frem, og det bliver straks tydeligt, at de engang, måske for millioner af år siden, har indeholdt gammel gusten vin fra Fakta. Er dette bevis for liv i Nordvest? Nej. Forskere fortæller, at kartonvin oftest optræder i stride strømme, når man netop IKKE har noget liv.

Her ramte fortvivlelsen Alexanderbands rumhold for et øjeblik. Var alle vores anstrengelser spildte? Var dette beviset for fravær af liv i Nordvest? Måske. Men vi nægtede at give op.

Videre! Videre!

Alexanderband