Hvor var du i Firserne?
   OK, du behøver ikke at svare. Du var sikkert i Kalundborg -- på et eller andet tidspunkt. Eller måske på Bornholm. OK, så du var i Kerteminde i 1984 iført en Culture Club T-shirt og solbriller med spejlglas. Du fik en 'skub-op' is på havnen og tog hjem igen. Og hvad så?
 
Aksemagterne
   Så ikke så meget. Det var du nemlig ikke. Vi kan her for første gang afsløre, at Firserne aldrig har eksisteret. Der er tale om en snedig løgn udtænkt af firmaer som Pepsi Cola, Super Channel, Commodore og La Coste -- i det følgende kaldet Aksemagterne. 'Jamen, jeg kan huske det!' vil du nu sikkert råbe. Du vil styrte ud i garagen og udgrave dine gamle Laban-plader, plakater med Allan Simonsen, stenvaskede cowboybukser, Donkey Kong I og II, din Commodore C-16 og et brev fra selveste Preben Møller Hansen hvor han takker dig for din indmelding i Fælles Kurs og garanterer dig valuta for pengene.
 
Firserløgnen
   Godt nok. Det eneste vi kan svare er: løgn, løgn, løgn, lügen. Og derpå konstatere, at Firserløgnen har forblændet endnu et offer.
Du kan måske huske den legendariske grundlovsdag 1985, hvor Danmark vandt 4-2 over Sovjetunionen i den gamle Idrætspark? Så hør nu godt efter: kampen blev i virkeligheden spillet den 2. februar 1991, modstanderen var Finland, og Norge tabte 2-1 (Jeps, danmark var ikke engang med i den kamp). Der er simpelthen tale om at Kløver Mælk, Danmarks daværende sponsor, iværksatte et gigantisk reklamestunt for at overbevise landet om dét, langt de fleste i dag går rundt og blindt tror på. Du tror at vi vandt 6-1 over Uruguay i 1986 i Mexico? Nix. Det var et spejderstævne på Mors 1994 der blev blæst ud af proportioner.
Du får lige et afsnit til at fordøje.
 
OK, vi er tilbage
   Dét der skete var følgende: nytårsdag 1980 lå hele kloden og sov udmattet ovenpå en gigantisk fest hvor bakkenbarterne næsten var blevet svedet af efter utallige timers heftig dans til Disco. Denne dag satte de før omtalte aksemagter sig sammen og udtænkte dét der senere skulle blive kendt som Firserne. Næste dag vågnede folk op til den anden januar - 1990.
'Sikke en fest!' sagde alle. 'Hvad fanden skete der?'
'Berlinmuren faldt, Limahl udgav Never Ending Story og Matador var i fjernsynet', lød svaret. Enkelte tænkte: 'Det var lige godt sært. Det husker jeg ikke!' -- men ingen turde sige noget. Og langsomt, op gennem halvfemserne, blev firserne til. I vores bevidsthed. Der blev investeret gigantiske mængder af tid og ressourcer på at få lagt grimme ting ud i folks garager. Der blev indspillet uendelige mængder ussel musik. Og stakkevis af film, hvor en sej mand sætter sig op mod hele verden og vinder. Europe og talrige andre heavybands blev bygget af voks og hår (prisen for hår steg af samme grund med adskillige hundrede procent i Halvfemsernes første år). Ronald Reagan -- der døde allerede 1978 -- blev udstoppet, delvist nybygget af papier maché, og kaldt præsident. Alt sammen for at narre dig. Og det lykkedes. Fandeme.
 
Sandheden!
   Men sandhedens stemme lader sig ikke sådan fortie. Alexanderband's historieredaktion -- der sidste år for en måbende verden afslørede Prins Valiant-løgnen -- har forsket i dét, der skulle være 80'er billeder og fundet en række selvmodigelser og afslørende fejl. 
Er du klar til den store afsløring ?
Her kommer den. Fat det!
 

BEVIS NR. 1: 'Gorbatjov møder Reagan i Bonbon-land 1986 for at forhandle om nedrustning'.  

Men Bonbon-land blev først bygget i 1992! Altså en lodret løgn og forsmædelse! Lad dig ikke narre!

 

 

 

BEVIS NR. 2: 'Billede af Modern Talking efter en optræden i Formel Eins i 1983'

Se deres T-shirts og vid, at billedet er taget for tre dage siden på Crazy Daisy i Lemvig!

 

 

 

 

 


BEVIS NR.3: 'Kim Schumacher, stemmen fra 80'erne'

Her ser vi Kim frisk og fyrig foran HTs busterminal i sidste måned. Han ventede i øvrigt på bus 16 til Brøndbyøster. Vi skulle hilseBEVIS NR. 4: Kan du huske afsnittene i Dollars, hvor den rigtige Danny Kool blev taget til fange og erstattet af en falsk Danny Kool?

Så dyrk den her: Danny Kool blev først født i 1996! Mange stakler fra den underjordiske 80'er-modstandsbevægelse døde heroisk under forsøget på at overbringe os dette billede
BEVIS NR. 5: 'Limahl, 80'ernes største popidol'

Her på en plakat fra 1984. Bemærk bilen i baggrunden. Firsernes eksistens er hermed endelig modbevist og vi kan allesammen omsider komme videre med vores liv

 


Og listen fortsætter:
Indiana Jones' to første film? Indy er Stig Rossen med hat på.
Bananarama? Kig nærmere på videoen -- pigerne er lavet af Fimo.
Madonna's True Blue? Indspillet af Gnags og Lene fra Aqua.
Gnags? Ikke et 80'er-band, men et aktiveringsprojekt fra foråret 1998.

Papier Maché, kulisser, trickfotos og falske næser har narret mange fornuftige mennesker til en blind og fanatisk tro på '80'erne'. Nu har vi delt vores viden med dig, og vi spørger blot at du går ud i verden og spreder dette budskab.


Har du også billeder der beviser Firser-løgnen: Send dem til os!
Sammen kan vi komme til bunds i denne sag.
   
Esben
& Sune -- tekst und picturez