KAMMERATER! Allerede Karl Marx skrev i Das Kapital (i midten et sted):
 
"Der vil komme en dag, da de arbejdende klasser vil samle sig i byerne, tage hinandens hænder, opløfte et forbitrelsens råb mod himlen, og få hi-score i Donkey Kong II."

Der har altså altid været en nær forbindelse mellem
KLASSEKAMP og BIP-SPIL, og det har vi nu taget den fulde konsekvens af her på siden. I alt for lang tid er der blevet lavet spil over amerikanske kommercielle film som f.eks. DIE HARD og HJERTERFRI. Hvorfor er der ikke lavet spil over Dea Trier Mørch's  "Vinterbørn" eller Tvinds personalepolitik? Vi spørger.

Vi har derfor lejet lokaler på Vesterbro, hvor vi en gang ugentligt samles for i fællesskab - og v.h.a. kollektive produktionsmidler - at kode spil, der én gang for alle vil vække befolkningen op af dens slummer- solidariske computerspil, der vil skabe forståelse for den revolutionære nødvendighed. Mød op og vær med! Vi bliver flere og flere (Vi er allerede mig og én, der vistnok hedder Niller.) 

Du er Erik Clausen. Din mission er at kæmpe dig gennem 7 levels og møde Poul Nesgaard. Nu kan I starte et antennelaug. Når du bliver sejere, kan du starte en beboerforening. Du kæmper mod Pampere, Skruebrækkere og Dansk Industriråd, der kaster tønder på dig udenfor overenskomstmæssig arbejdstid og om søndagen. Efter 50.000 point kan du 3 gange kalde på Leif Sylvester der dukker op sammen med smedene fra B&W og 80 strejkende typografer og rydder skærmen for fjender.  Spillet slutter når arbejderklassen har tilegnet sig produktionsmidlerne, eller når kommunen lukker for strømmen i din lejlighed.

DEMO


 

 

Du er Enlig Mor. Din quest er at samle et kolonihavehus, som er blevet delt i fire dele og spredt rundt i København. Hop over Elregningerne og spis den kage der gør at du kan skyde med lyn mod fjenden. Når du ser den blinkende Børnecheck, så snup den, hvorefter du vokser til dobbelt størrelse og kan knuse Rådhuset. Ved 9999 point får du yderligere 3 Enlige Mødre, og spillet starter forfra på en højere sværhedsgrad, hvor der konstant er 31 dage i måneden.

DEMO


 

Svanepark-Spillet!  Så skete det. Din gård blev sat på tvangsauktion, og du må flytte ind til Svaneparken for at begynde et nyt liv i en lille tre-værelses med din kone, tre børn og Husged. Du skal nu, ene mand og kun bevæbnet med en slangebøsse, begynde din kamp mod System-danmark, der i skikkelse af en stor gorilla kaster paragraffer, parkeringsbøder og biblioteks-rykkere mod dig. Der er tre sværhedsgrader, Proletar, Guerilla og Anne-Marie Helger - den sidste kan kun anbefales de meget rutinerede spillere. Hvis du har lydkort, kan du nyde musikken - Kim Sjøgren, der spiller et potpourri over Rage Against The Machines smukkeste sange.

 

Du er den fattige uzbeker Birger, der i sit hjemland bliver udsat for systematisk mobning af myndighederne og derfor flygter til Danmark i håb om en lysere fremtid. Du skal nu kæmpe mod Fordomme, der er meget realistisk renderet i 3-D. Når du har skudt ti fordomme stiger du i level fra Asylansøger til Nydansker. I sidste level møder du Søren Krarup der som i virkelighedens verden kaster strømme af pixels efter dig. Knep hans lyshårede datter og stjæl hans cykel for at komme ind til den hemmelige bane, hvor du kan kæmpe mod og besejre selveste Grundtvig, som skal have over 50 skud.

 

              

 

 

SP: Hjælp mig, for jeg sidder virkelig fast. Hvordan kommer jeg forbi Ambrosius Stub i tredje runde af 'Straight outta Uzbekistan'?

SV: De danske forfattere du møder i runderne 3 til 5, er nogle af de sværeste fjender i spillet. De flammende B.S. Ingemann'er der skydes efter dig må du lære at undgå. Ambrosius Stub er ikke, som vi desværre fejlagtigt skrev tidligere, kun grafik. Han er uhyre farlig, og du må sparke ham i skridtet med tastkombinationen FREM-FIRKANT-LEFT_FIRE-FREM. Så dør han. Men pas på: Hvis du forlader banen og siden vender tilbage, står Ambrosius der igen. Så ond er han.

SP: Hvorfor kan jeg ikke få lov til at aflevere biblioteksbogen i 'Gusten Forstad,' er dette ikke en fejl i spillet?

SV: Jo, vi medgiver dig at du har sat fingeren på en fejl dér. Men du må tænke på at selv socialrealistiske computerspil ikke kan holde 100%. Vores holdning er, at siden du får plasticposer helt gratis fra biblioteket i spillet, hvorimod du i virkelighedens verden må give 2 kr pr. styk, opvejer dette den anden fejl.

SP: Jeg har problemer med at komme forbi vejarbejdet på Gammel Kongevej i 'Donkey Pamper,' bliver de aldrig færdige?

SV: Nej. Sandsynligvis ikke.