Alle vil være top-pedel og leve det søde liv i Milano, Firenze, Paris og New York!

Af de 42.000, der startede i konkurrencen om at blive top-pedel, er nu kun 14 tilbage.

Resten har fundet vej ud til forbrugerne som dyrefoder, sæbe og tandbørster. Vi har ladet intet gå til spilde af de håbefulde aspiranter.

Det er nu op til DIN dom, hvem der skal forlade pedeljagten som den store vinder. Når vi har kåret en toppedel, vil der blive indspillet plader, lavet kalendere, film, bøger, blade og sengelinned, til du ville ønske, at du var noget gult pulver i stedet for et tænkende menneske.

Sådan er vi nemlig - vi gør det ikke for at tjene penge, men kun for at irritere dig. Hele verden venter på den næste top-pedel.

Original Pedellaz

Vores fotograf har ligget skjult i buske foran Vigerslev Skole i næsten tre måneder og ventet.

Vi er lige ved at give op. Og så med ét er de der - en klam og grå morgen i marts. Tre smukke han-pedeller i disen. Det er næsten som om de poserer for os som de står der og gør sig til. Er det for at tiltrække hun-pedeller? Eller er det bare deres væsen at være så stolte og strunke? Vi ved det ikke. De er snart borte igen. Men inden da har vi fået adskillige flotte billeder i kassen, og et par frække blondine-vitser med fra de store væsener.

Det er, som har hele verden stået stille i ave for disse naturens smukkeste skabninger.

Skolegårdens Konger

Senere på dagen sker der pludselig noget. Et stakkels skolebarn har forvildet sig op i et træstillads og udstøder lange, hylende lyde for at tiltrække pedellerne.

De lader ikke vente på sig. Først kommer den ene til. Så den anden. De hiver og trækker. Det ender med et smæld og en flækket hjerneskal.

I sandhed - de suger, disse majestætiske herrer af skolegården.Et meget sigende øjeblik

Kameraet fanger pedellerne i deres naturlige habitus. Situationen er spændt, afventende. Pedellerne ved, de bliver iagttaget og føler sig utrygge. De skuler op mod kameraet, tripper nervøst rundt foran deres hytter.

Senere bliver de tryggere ved os, og vi kan nærme os dem. Vi rusker venligt i deres kind, og de kan lide det. Vi hiver i deres overskæg, og de griner. Vi sparker dem i nyrene, giver kæberasler og mavepumper. Vi sætter dem i bur, flår dem og lægger dem foran vores kaminer. Vi skal nok få dem udslettet fra jordens overflade. Greenpeace kan få fingeren


Hvem er Top-Pedellen?

Senere bliver vi vidne til en dramatisk kamp mellem han-pedellerne.

En bold er skudt op i et træ, og nu står prøven mellem dem. Hvem kan få den ned? Vinderes bæres i guldstol og får håndslaw. Taberen vil blive kaldt "pissemyre". Vi ser, hvordan pedellen "Niller" overlegent henter bolden ned efter de andre pedellers håbløse forsøg.

Han er nu kongen af skolegården. Hans nøgleknippe dingler stolt i hans bælte. Han hæver sin kost over hovedet og udstøder et brøl, der giver genlyd helt ned til SuperBrugsen. Endnu et naturens drama har udspillet sig for vore øjne.


af Sune - Esben - Jakob, stor stor tak til Elsebeth